Поради від Крамаренко:

Прорізування зубів у дітей

Перші молочні зуби прорізуються у дітей у віці від 4-х до 7-ми місяців. Щоб полегшити цей складний період і малюкові, і собі, варто дотримуватись кількох порад, перевірених багатьма роками.
Прорізування зубів у дітей

Прорізування зубів – природний процес для дитячого організму. Єдине важливе завдання батьків – уважно стежити за цим процесом, вчасно звертати увагу на зміни стану організма дитини в цей момент. Ну і звичайно ж, необхідно запастися терпінням, адже малюкові в цей період набагато складніше.

Перші зубки, як правило, починають з’являтися до півроку, а до року малюк може мати вісім різців. Прорізування решти 20 зубів завершиться приблизно до 2,5 - 3 років. Але, тим не менш, термін даного процесу суто індивідуальний, в багатьох випадках він залежить від харчування і спадковості.

Тому не варто турбуватися, якщо у малюка прорізування зубів запізнюється. Багато дітей до першого року мають усього лише по шість зубчиків. До двох років у дитини виростає всього вісім, а не десять, і тільки до трьох років проріжуться всі зубки.

Більшість досліджень в області прорізування молочних зубів показали, що затримка їх зростання цілком природна.
Якщо до перших 16 зубів їх розташування неправильне – це теж нормально, так як далі молочні зуби будуть доформовуватісь і стануть на своє місце. Але стежити за ростом – вимога обов’язкова!

Природно, що для більшості батьків процес прорізування зубів у дитини викликає тривогу. У цей період діти більше вередують, гризуть різноманітні предмети, одяг. Але це тимчасовий етап.

Кілька рекомендацій, як покращити і полегшити стан малюка під час прорізування зубів:

Прорезывание зубов у детей.jpg

  1. Дитині необхідні дбайливе ставлення, увага, ласка і турбота.
  2. Давайте малюкові прорізувачі – це пластикові або гумові іграшки, які можна прикушувати, коли ріжуться зубки. Особливо ефективно прикусування гумових кілець. Їх варто класти в холодильник для забезпечення максимального знеболюючого ефекту.
  3. Робіть обережний масаж ясен за допомогою марлевого тампона.
  4. Давайте дитині гомеопатичний препарат, але тільки після консультації дитячого стоматолога. Це допоможе подолати такі симптоми, як збудження, порушення сну, слинотеча.

Коли ж починати чистити зуби дитині?

Починати очищення слід відразу, як тільки зуби прорізалися. Зубна чистка створює дуже сприятливі умови для твердих тканин і зменшує ризик карієсу. У перші рази замість зубної щітки можна використовувати ватяний тампон або іншу м'яку тканину – обов'язково стерильну; протирати поверхню зуба слід обережно, зубна паста в такому випадку не потрібна. Далі стежте за розвитком, будьте терплячі, даруйте любов.

На сайті MyDentist ви зможете знайти для себе і всієї сім'ї кращу стоматологічну клініку.


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
5
Оцінити
(36)

Догляд за зубами дитини Догляд за зубами дитини вимагає великої відповідальності від батьків. За статистикою карієс вражає зуби одного з п'яти дітей у віці до 2 років.
Дитячий ортодонт Дитячий ортодонт - це лікар, який відстежує і коректує дефекти прикусу у маленьких пацієнтів. Звернутися до ортодонта з дитиною перший раз рекомендується у віці 2-3 років.
Консультація дитячого стоматолога Дитячий стоматолог — це той лікар, від якого залежить ставлення дитини до всяєї стоматології в майбутньому, коли він виросте.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.